Hantu Kak Limah Memang Best Kelakar - adarain

Friday, 17 August 2018

Hantu Kak Limah Memang Best Kelakar

Serius memang jarang gila kalau saya nak tengok movie melayu tapi kali ni Hantu kak Limah ni memang tak boleh nak tahan nak kena tengok juga dekat Wayang. Hasil feedback member tengok cerita ni pun agak memberangsangkan cuma dorang kata tak selawak yang dulu la..

Hantu kak Limah arahan Mamat Khalid jangan la korang tak tengok kena pergi tengok.. sebab apa memang kelakar habis dan ada maksud yang tersirat.

Hantu Kak Limah Memang Best Kelakar

Sinopsis Hantu Kak Limah

Kisah ni apa yang saya faham mengisahkan seorang pemuda bernama Khuda ni yang kahwin dengan isteri baru namanya kak Limah kemudian beberapa minggu kemudian isterinya meninggal.

Meninggalnya kak Limah pula membawa satu kampung dalam ketakutan dek kerana hantu kak limah berkeliaran kacau orang kampung..

Kenapa kak Limah pergi kacau orang kampung pula?

tu korang kena pergi tengok sendiri..

Review tentang Hantu Kak Limah

Betula la kata orang cerita ni memang best pastu kelakar plak.. sampai penat nak ketawa hanya mampu mengalirkan air mata je sbb dah penat nak ketawa... even tak selawak movie yang sebelum ini.. tapi still movie ni sangat berbaloi dan masih berbisa lawaknya. lawak2x pun boleh tahan seramnya jugala. haha.

Comments

6 komentar

First time tengok cerita hantu yg bila hantunya keluar ku ketawa dulu. Apakah? hahaha. Ku rasa mindset dah setting awal2 cerita ni cerita lawak gamaknya

filem ni pun mixed review. ada cakap best, ada cakap tak best. tapi berbaloi ditonton kalau pernah tengok filem sebelum ini

Movie yang sebelum ni pun saya tak tengok, tapi orang kata yang kali ni best sangat.

Cerita dia memang rare. Win abess. Hihi


EmoticonEmoticon