Pengalaman Berbuka Puasa di Seoul Garden Alamanda Putrajaya - adarain

Sunday, 10 June 2018

Pengalaman Berbuka Puasa di Seoul Garden Alamanda Putrajaya

Seoul Garden Putrajaya baru je buka kat sana senang nak makan kat sini kalau nak dibandingkan makan kat seoul Garden Ioi city mall yang sentiasa penuh..

Tempat seoul garden ini dekat je dengan wayang kat Alamanda.. Selain Seoul Garden, Chicken Rice Shop pun ubah tempat sebelah seoul garden. Jadi meriah sikit tempat makan kat sini..

Seoul Garden tak ada banyak beza mana dengan tempat lain cuma tempatnya agak kecil sendikit tu je..

Kalau nak berbuka kat sini macam biasa kena booking dulu dengan bayaran RM55 untuk dewasa kalau kanak-kanak tak tahu pula harganya macam mana..

Kalau macam mahal harganya boleh pergi pukul 8.30 malam dengan harga RM34 sahaja. Pukul 8.30 malam korang tak yah nak booking sebabnya dorang seoul garden terima yang on the spot datang je. Itu nasib kalau ada yang dah habis berbuka puasa boleh la dapat makan kat situ.

Feveret kalau makan kat sini adalah ayam masak kopi.. sedappp!.

Pengalaman Berbuka Puasa di Seoul Garden Alamanda Putrajaya
Di hadapan Seoul Garden Alamanda

Management kurang Memberangsangkan Mungkin Sebab baru buka


masa first time datang management terurus dan kali kedua management serius memang sangat kecewa teramat gila.. sebab kena tunggu lama. masa tu nak berbuka pada pukul 8.30pm.

Dan aku perhatikan je cashier ni dialah jaga cashier dan dialah yang uruskan sup sudu2x mangkuk semua kat meja customer.. Habis mana pekerja yang lain??

Orang yang tunggu kat cashier jadi lama menunggu cashier yang buat kerja 3 dalam 1 ni.. adoii..  meja ada lagi banyak kosong ini..kena tunggu turn pula waiting list tak sampai katanya..

dah pukul 8.30 takkan nak call dorang lagi..kalau dah booking datanglah awal ini dah la datang lambat menyusahkan orang nak call lagi. sekali banyak cancel.. call lagi cancel. penat tunggu cari kedai makan lain je lah..

spoill betul nak berbuka buat kali kedua kat sini..
Comments

9 komentar

This comment has been removed by a blog administrator.

mungkin sebabnya baru buka jadi pelayanannya kurang

Masalah ni tak cukup pekerja tapi bulan Ramadhan tahun ni dah berakhir. Entah sempat ke tidak nak sambut Ramadhan tahun depan lak.

makanan cukup buat buka puasa tidak banyak berkolesterol

Berbuka ala Korea pulak hehe.. janji kenyang kan.

Seoul Garden sedap makan ramai-ramai, tak terasa waktunya!

terletak dikota manakah Seoul Garden Putrajaya ?


EmoticonEmoticon