Ramai upload resit harini Sempena SST

Nak upload jugaklah. Alhamdulillah, Tak kena apa2 Tax pun beli kat Parkson tadi. Kalau dulu mau RM7.65 dah bagi kat Semah beli beg Bijan ni.

Ramai upload resit harini Sempena SST

Ramai melalak kena Service Charge 10% & SST 6% harini. Page2 pun ada jugak rupanya yang terkejut kena cas SST. Melalak lepas kau bersedap2 makan mat kedai Mamak Femes, , sekret resepi, kepci, mekdi, kopitiam mahal, cafe hipster. Rupanya bukan takat tak faham GST yang baru tahun 2015 tu. SST yang lapuk, yang dikatakan Malaysia undur ke belakang kerana kembali kepada SST ni, ramai yang masih dungu tak faham apa system SST ni. Lepas tu cakap Kerajaan baru Penipu. Pdahal kau tu pemalas.

Baca sikit pun tak nak. Baca tajuk jer, nak klik link & baca taknak sebab kau sep top up data sebab nak main game mobile legend tu.


Lepas tu baru harini kau nak marah Service charge 10% bila kau makan kat Kepci, Mekdi.
Tu semua bukan tax. Tu service charge yang dia cas kau sebab kau nak sangat makan fast food berperisa Monosodium Glutamate yang dia jual. Zaman mak bapak kau belikan kepci utk kau lagi dia dah cas 10% tu.

Bila GST mansuh, SST diperkenalkan semula, ni kembali kepada sistem lama. Kerajaan dah bagitau yang restoran yang keuntungan lebih 1.5 juta setahun akan dikenakan SST. Kalau kau rasa tak mampu nak bayar, kau pergi la kedai makan yang kecik & tak femes tepi jalan sudah! Tak payah nak cari kedai yang INSTAGRAMMABLE sangat. Dulu2 masa Najib belum buat GsT, kau tak pernah tengok resit kan? Sebab masa tu kau rasa BR1M kau cukup utk hidup lima tahun.

Pasal top up kena cas 6% tolak kredit. Kerajaan dah bagitau yang top up sepatutnya dikecualikan SST, telco yang cas korang. Nnt tunggu la tindakan. FYI, Zaman BN dulu 9 bulan nak setel masalah topup kena GST.

Ni Marah bukan apa, sebab Hoki Malaysia kalah last minit. Mental.

sumber dari Faizal Abdullah 


Ramai upload resit harini Sempena SST Ramai upload resit harini Sempena SST Reviewed by adarain on September 04, 2018 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.