Thursday, 26 September 2013

Kontes Review Klinik Cinta

Tertarik untuk menyertai kontes yang dianjurkan oleh klinikcinta.com kerana hadiah yang cukup lumayan dan satu perkara yang tidak patut dilepaskan untuk disertai oleh semua blogger.

Aku akan cuba memberi pandangan yang terbaik untuk penambahbaikan web klinikcinta.com supaya klinikcinta.com terus maju serta dikenali ramai oleh pengunjung di luar sana.

Review Klinik Cinta


Pertamanya, lihat dahulu gambar di bawah.

[caption id="attachment_774" align="aligncenter" width="665"]Kontes review klinik cinta Paparan Muka depan Klinik cinta[/caption]

[caption id="attachment_745" align="aligncenter" width="665"]Review Klinik Cinta Salah satu entri di klinikcinta.com[/caption]

Bila aku mula menjejakkan 'kaki' ke klinikcinta.com ternyata apa yang aku cuba imaginasikan tentang web ini tersasar jauh. Ini kerana apa yang aku imaginasikan ialah web ini bertemakan warna merah atau jambu yang sudah pastinya sinonim dengan perkataan cinta.

Sebut sahaja cinta sudah tentu kita akan dibayangi dengan warna merah. Akan tetapi lain pula tema warnanya di klinikcinta.com iaitu warna hijau melainkan 'love' yang berwarna merah. Mungkin admin di klinikcinta.com cuba untuk mencipta satu kelainan.

Template klinikcinta.com mungkin sudah tersedia dengan  tema warna hijau dan boleh diubah warnanya melalui penukaran kod.

Logo kinik cinta kurang umph, sudah terlalu biasa untuk dilihat, mungkin boleh tukar kepada logo yang lebih menarik dan menyerlah. Tambah header mungkin web akan menjadi meriah.

Keduanya, gambar di bawah, sebahagian simbol sosial yang tidak berfungsi bila di klik. Harap dapat diperbetulkan dan buang mana-mana simbol sosial yang tidak terpakai.

[caption id="attachment_753" align="aligncenter" width="437"]Review Klinik Cinta Simbol sosial klinik cinta[/caption]

Ketiganya. gambar di bawah, bahagian page macam tidak kena dihujungnya tips. Permulaan iaitu bahagian Admin tidak ada line tapi dihujung tips ada line. Kalau boleh kasi adjust.

[caption id="attachment_755" align="aligncenter" width="571"]Review Klinik Cinta Page Klinik Cinta[/caption]

 

Keempat, Lihat gambar di bawah ada gambar aku ar. ok, lupakan. seeloknya google+ diletakkan di bahagian sidebar sebelah kanan manakala about klinik cinta dan hubungi sudah ada di bahagian atas maka gantikanlah dengan yang lain seperti penafian.

[caption id="attachment_758" align="aligncenter" width="532"]Review Klinik Cinta Footer klinik cinta[/caption]

 

Kelima, lihat gambar di bawah berkenaan dengan related article,  sememangnya sengaja diletakkan dua sahaja ke? ada kosong sebelah boleh tambah lagi satu dan gambar pula agak kabur. Harap gambar dapat dijelaskan lagi dan mungkin dapat menarik minat untuk untuk mengetahui dengan klik salah satu related articles kerana gambar yang menarik ditambah pula gambar yang jelas.

[caption id="attachment_760" align="aligncenter" width="676"]Review Klinik Cinta Related Article pada web klinik CInta[/caption]

 

Keenam, lihat gambar di bawah, sebenarnya nak ambil keseluruhan bahagian sidebar tapi aku ambil yang ini sahaja. Di bahagian sidebar macam kosong, mungkin boleh kasi ceria sedikit ataupun tambah apa-apa yang patut.

 

[caption id="attachment_761" align="aligncenter" width="409"]Review Klinik Cinta Sidebar klinik cinta[/caption]

 

Secara keseluruhannya, template kurang menarik dan mungkin boleh cari template yang lebih sesuai dengan  klinik cinta yang mungkin nampak lebih 'official'.  Ataupun, seperti yang aku cakap di bahagian permulaan iaitu dengan menukar warna tema yang sinonim dengan cinta.

Minta maaf seandainya review ini ada menyebabkan admin klinik cinta terasa hati dan sebagainya.

Sertai kontes Review klinik Cinta


Kepada korang yang nak sertai boleh terus ke laman web Klinik cinta untuk mengetahui lebih lanjut berkenaan dengan kontes review klinik cinta. Hadiah berjumlah RM600 menanti korang semua. sila jangan lepaskan peluang. Siapa tahu ini mungkin rezeki korang.

 

[caption id="attachment_763" align="aligncenter" width="400"]Kontes Review Klinik Cinta Kontes Review Klinik Cinta[/caption]

 

Dipuji tak terbang, Dihina tak tumbang. Pasti bangkit!

52 comments:

  1. Salam bro...semoga berjaya, menarik entri ini....

    ReplyDelete
  2. Assalam.
    Mantap , jelas dan meyakinkan. Entri yang hebat.

    ReplyDelete
  3. Senang la orang yang bercinta ni kan. Dah ada klinik baru bukak. hehe

    ReplyDelete
  4. Lumayan tu hadiahnya, tapi tak retilah nak review sangat...

    ReplyDelete
  5. cari cinta ilahi juga kekal.oh cinta harap apa cari akan jumpa

    ReplyDelete
  6. review yang bernas..gud luck bro...

    ReplyDelete
  7. Mantap review ni bro...!! Good luck okeh!

    ReplyDelete
  8. jangan2 nanti doktor jatuh cinta dengan pesakit

    ReplyDelete
  9. Harap akan cinta akan jumpa, mungkin klinik cinta memperbanyakkan lagi cinta dalam Islam.

    ReplyDelete
  10. hahaha, mesti lepas ni ramai yang berkunjung ke klinik cinta. Masalah cinta dapat diselesaikan di klinik cinta.

    ReplyDelete
  11. waalaikumussalam,
    terima kasih.

    ReplyDelete
  12. waalaikumussalam,
    Terima kasih bro.

    ReplyDelete
  13. boleh pegi jauh nih bro, good luck

    ReplyDelete
  14. aku x mau komen, cuma apa yg aku nak cakap adalah, aku suka theme blog klinikcinta ni, best dan bersih

    ReplyDelete
  15. saya barusan lihat webnya sob secara keseluruhan webnya bagus, cuma saya kurang tau navigasi bagian atas tulisannya apa, browser saya tidak mendetect, sukses buat kompetisinya, saya mau ikutan saya bukan orang malaysia

    ReplyDelete
  16. Pandangan berbeza-beza. Thanks bro.

    ReplyDelete
  17. bagus review nih...komen yang membina...nanti bila ada contest dalam blog saya, boleh beri komen juga ye :)

    ReplyDelete
  18. sukses reviewnya bro, semoga menang ya...salam.

    ReplyDelete
  19. Hehe..gud job bro..semoga artikel ni mendapat di hati juri..hehe..

    ReplyDelete
  20. Review yang mantap bro, hadiah lumayan.. Ada peluang nak menang..

    ReplyDelete
  21. review yang ringkas dan padat , semoga berjaya buat bro...

    ReplyDelete
  22. semoga bro sukses untuk Kontes Review Klinik Cinta ni yer.

    ReplyDelete
  23. Mesti menarik pasal ramai penaja... :)

    ReplyDelete
  24. god luckj bro untuk contes seo Review Klinik Cinta

    ReplyDelete
  25. Okey bro, dah terima penyertaan bro ni.. :) terima kasih..

    ReplyDelete
  26. tq untuk komen yg mmbina..gudluck =)

    ReplyDelete
  27. sama-sama. Terima kasih saudari Nabila.

    ReplyDelete
  28. Assalamualaikum dan Selamat Hari Raya Aidil Adha, minta copy code html senarai penaja terkini. Terima kasih - Semoga berjaya :)

    p/s harap bro copy code html yg dah sedia bukan copy text. :)

    ReplyDelete
  29. Waalaikumussalam, selamat Hai raya AidilAdha.
    Rasanya saya dah copy code html yang telah disediakan.

    ReplyDelete
  30. komen dan ulasan yang menarik. gud luck bro

    ReplyDelete
  31. RM600,eh banyak juga hadiahnya.

    ReplyDelete
  32. unik juga reviewnya..klinik cinta...kedengaranya gimana gitu..

    salam admin satriyoku.blog

    ReplyDelete
  33. wiiihhh kontes seo,,, keren keren,, mastah nih :v

    ReplyDelete
  34. kontes sudah lama mas. hehe

    ReplyDelete
  35. Blog Remaja Indonesia - Nantikanlah
    Siapakah pakar SEO diindonesia - Pakar SEO Indonesia
    Kata Kata Galau Sedih Tentang Cinta - Kata Kata Galau

    ReplyDelete


EmoticonEmoticon