Perkara Yang Membuatkan Lelaki Nampak Menarik - adarain

Tuesday, 22 September 2015

Perkara Yang Membuatkan Lelaki Nampak Menarik

Ada beberapa perkara yang membuatkan lelaki nampak menarik di mata wanita. Berikut adalah tarikan lelaki :



Lelaki Nampak Menarik Apabila Ada 6 Pekara:


1.Apabila Lelaki Potong Rambut


Kebanyakkan lelaki memang malas nak gunting rambut kecuali ketika dalam keadaan terdesak atas sebab kerja ataupun teguran. Tapi bila lelaki pergi kedai gunting rambut barulah korang tahu betapa kacaknya lelaki bila mana rambut gumpal dan serabai kini menjadi kemas selepas pergi potong rambut.


Masa itulah, ramai yang tegur "pergh! smart bro", "smart rambut", "nampak hensom hari ni"


2.Bila lelaki pentingkan Kebersihan


Lelaki yang mementingkan kebersihan juga menjadi tarikan untuk wanita kerana wanita suka lelaki yang menjaga kebersihan. Kebersihan di mata wanita apabila memakai baju yang smart serta bau yang wangi.


3.Apabila Lelaki memakai Wangi-Wangian


Bau memainkan peranan yang besar dalam tarikan - dalam satu tinjauan baru-baru ini lebih daripada 1,000 wanita menunjukkan wanita sanggup untuk lebih dekat dengan lelaki berdasarkan bau sahaja.


4.Apabila Lelaki memakai Suit


Tak dinafikan kalau lelaki pakai suit, wanita mesti akan suka dan terpikat dengan gaya yang dipakai oleh lelaki.


Perkara Yang Membuatkan Lelaki Nampak Menarik


Perkara ini pun dapat dibuktikan apabila mana-mana artis lelaki yang pakai suit di acara karpet merah automatik jadi lebih handsome.


Tapi Suit jarang lelaki pakai kat Malaysia melainkan untuk majlis tertentu kalau nak buat dating tu buang tabiat namanya. Wanita hanya mampu bermimpi sahaja la kalau ada lelaki nak propose dengan pakai baju suit. Ada ke?


5.Apabila Lelaki menunjukkan Sifat Gentlemen


Setiap lelaki ada sifat gentlemen yang tersendiri. Ianya hanya berlaku untuk waktu tertentu je.


Wanita suka kalau lelaki bukakan pintu rumah untuk wanita, mengambil berat dan perkara yang paling simple ialah sanggup dengar apa yang wanita nak cakap serta memberi jawapan yang matang.


6.Apabila Lelaki Jaga Kesihatan


Kebanyakan lelaki tidak kisah apa yang mereka nak makan senang cerita main makan je janji sedap. Tetapi apabila lelaki menjaga kesihatan mereka akan mula memikirkan makanan yang menyihatkan dan mengurangkan pemakanan yang tidak menyihatkan.


Ini menjadikan lelaki nampak menari, matang dan bertanggungjawab pada tubuh badan. Kematangan dan tanggungjawab ini membuat lelaki jadi satu tarikan buat wanita.


Komen jika tidak setuju dengan PETIKAN di atas. :D

Kesimpulan


Apa yang penting ialah lelaki yang lengkap dengan ilmu pengetahuan tentang agama dan dunia adalah lelaki yang menarik sebab orang yang ada ilmu dan memperaktikkan ilmu yang ada tahu mana yang terbaik untuk diri lelaki ataupun tidak. :D

Comments

5 komentar

Alhamdulillah.. Kesemua itu ada dalam ciri-ciri saya.. Hahahaha

sangat setuju dengan statement tersebut tapi kadang-kadang tengok suami potong rambut pun macam tak kena..hehe

Saya boleh menjadi sumber tarikan wanita jika memilki kekayaan luar biasa..

semuanya memang perlu tapi yang utama sikap tanggung jawab dan soleh

Nah,, buat para cowo yg ingin tampil menarik harus baca ini,,


EmoticonEmoticon