Saturday, 25 June 2016

Bangi Sentral Sesak Sempena Hari Raya

Dulu bangi sentral sunyi je kosong ye la bangunan pun baru siap masa tu. Ingatkan tempat ini akan dijadikan sebagai gudang simpanan memandangkan design dalaman macam mini gudang.

Pastu bermulalah butik mula dibuka satu persatu yang sekarang semakin berkembang memenuhi are Bangi central.

Memang rambang mata kalau tengok butik2x kat Bangi sentral sampai tak tahu mana yang satu butik nak pergi. Dan setiap butik ni ada pembeli setianya yang tersendiri.

Sampaikan butik belum buka lagi dah ada ramai yang sanggup tunggu semata2x nak beli awal sebelum kehabisan stok.

Bangi Sentral Sesak


Lagi2x sempena nak raya tak lama lagi ni mulalah berpusu2x orang datang ke bangi sentral dari pagi sampai ke malam. Sesak tu jangan ceritalah dengan parking kat sana pula terhad.

Ada yang sanggup parking jauh di Masjid Hasanah dan berjalan kaki ke bangi Sentral sebab tempat parkingnya yang terhad. Memang jem kalau hujung minggu lagi2x sekarang ni banyak butik2x buat sale pula tu. Memang sukalah perempuan kalau ada sale2x ni. hehe

Berikut adalah luahan dan pesanan salah seorang penduduk Bangi :
Penangan Pkns Bangi & Bangi Sentral di petang Sabtu, hampir 30 minit perjalanan saya dari Masjid Hasanah nak masuk Pkns Bangi jer hantar barang kedai (padahal 500meter je pun)... huhu...

Nasihat saya, kalau xder apa apa nak beli atau apa apa urusan kat sini tolong jangan lalu kawasan ni ... kecuali kalau nak rasa Jem sesekali kat Bangi ... hehe

Kedua, hati hati bawa kenderaan, bawa bersabar, parking jangan sampai menghalang laluan ye...

Dipuji tak terbang, Dihina tak tumbang. Pasti bangkit!

14 comments:

  1. Biasalah tu.. sume orang nak shopping raya kot.. ehehe

    ReplyDelete
  2. mmg sesak la..

    bro tak pergi shopping jgak ke..

    ReplyDelete
  3. Bangi ni hari biasa pun sesak. Sabtu Ahad, lagilah.

    ReplyDelete
  4. bangi dah kaya dengan butik pakaian :)

    ReplyDelete
  5. pergh!! ni ekslusif je ni..
    tak mampu den nak beli de

    ReplyDelete
  6. Memang duk bangi ni tak tenteram dah,dulu relax ja,sekarang memang sesak siang malam sejak banyak butik dibuka kat bagi sentral tu

    ReplyDelete
  7. mungkin tak lengkap rasanya jika hari raya tak punya baju baru ,,,hehe

    ReplyDelete
  8. memang jem kat sini.. hari tu pergi pun sebab ada temujanji jer, suami drop by..jalan kaki cros kedai..hahhaa., kalau sesaja nak singgah, memang tak la. kalau nak soping pun rasanya sini bukan jadi pilihan bila terkenangkan anak dan suami pun terpaksa bersesak..hihiii

    ReplyDelete
  9. Nasib baiklah saya tinggal dekat kawasan kampung... Takderlah terasa sesak sangat setiap kali memandu kereta... ;)

    ReplyDelete
  10. lagi2 nak raya nih,, memang confirm sesak punya... fuhh

    ReplyDelete
  11. kalau beli awal, boleh elakkan bersesak masa shopping.. :)

    ReplyDelete
  12. lagi2 byk diskaun.. tu yg bertambah sesak..

    ReplyDelete
  13. Belum pernah sampai kesana, tapi nama butik-butik yang disebut sememangnya sangat terkenal :)

    ReplyDelete
  14. Tak semua butik bajunya berkualiti kena pandai memilih kalau nak ke sana :D

    ReplyDelete


EmoticonEmoticon