Minyak Wangi Yang Sedap Dari The Body Shop - adarain

Friday, 4 August 2017

Minyak Wangi Yang Sedap Dari The Body Shop

The Body Shop ini kalau kat Malaysia sudah ada banyak di shopping Mall yang terkenal dan popular dengan menjual barangan kecantikan yang berkualiti tinggi dari segi penjagaan rambut sehinggalah di seluruh badan.

Harga yang ditawarkan juga ada yang mahal dan juga murah. Sebab apa mahal? Kerana produk ini 100% berasaskan natural dan tegas dengan bab penggunaan haiwan dalam produk. Juga tidak mengandungi kandungan bahan kimia yang berbahaya.

Tak nak cakap pasal keseluruhan The body shop... krang kalau cerita satu persatu produk ini memang panjang berjelar la korang nak baca nanti.


Just nak fokus pada Minyak wangi dari The Body Shop.. Sehingga tahun 2017, The body shop telah berjaya menghasilkan 109 minyak wangi sejak dari tahun 1981 lagi.  Banyak tak banyak kan..

Minyak Wangi Yang Sedap Dari The Body Shop
sekadar gambar hiasan

Minyak Wangi Sedap Dari The Body Shop

Ak dah try beberapa perfume dan ini adalah ulasan tentang perfume body shop.

  1. Activist (Men)Botol 100ml warna hitam. Harga masa tu beli RM130.00.
    ulasan: mula2x bila spray ada bau mint, citrus, daun pudina bila dah lama2x nanti jadi bau woody yang sedap dan tenang..Bau yang sesuai dengan orang yang jenis energic dan sporty..

  2. The Apple Blossom
    Pastu tukar mood plak pakai perfume perempuan sebab biasanya perempuan punya tahan lama sebab grade edp.. tryla beli The Apple Blossom..kalah bau dkny be delicious..
    ulasan: Dah boleh teka sebab nama pun apple.. mestilah bau apple.. iaitu bau apple hijau.. bau ni sangat manis dan tahan lama.. siapa yang suka bau sweet fruity apple hijau boleh lah beli..

  3. Dewberry 
    Mula2x ingat, ni perfume jenis spray sekali jenis yang calit2x punya.. kekok plak bila pakai calit2x. haha. beli yang 15ml je.
    Ulasan: bau bila calit2x ada bau macam anggur2x skit pastu lama nanti jadi sedap musk..

  4. Strawberry
    Ulasan:
    100% bau sama macam buah strawberry.. pakai ini jadi lapar plak. hahaha. memang sangat sweet strawberry..

  5. Vanilla
    Ulasan:
    Bau yang memang betol2x pure vanilla.. kalau pernah makan ais krim vanilla ke memang sama baunya.. Tersangat sweet baunya..tahan pun lama.. dari pagi sampai ke malam..

  6. White MuskPerfume feveret....selalu beli perfume buah2x je kali ni beli bau lain dari buah iaitu White musk perempuan punya.. versi lelaki pun ada ada tapi tak beli. haha.. tahan sampai ke malam...Kalau korang bau comfirm korang beli terus.. sebab sedap sangat baunya. lembut berlemak gtoo. haha
    Ulasan: Skali pakai je, terus bau musk yang sangat lembutt berlemak cam bedak2x skit.

Kalau korang minat perfume pure fruity boleh try beli kat The body shop..memang direct terus bau buahnya.. kalau bau perfume vanilla memang baunya vanilla terus tak ada campuran bau lain..kalau bau perfume tu comfirm terus lapar..hahaha.

Korang dah ada yang try perfume body shop?
Comments

28 komentar

Bayangkanlah Dari body shop memang best spt apple blossom dgn vanilla musk tu. Bau Tahan lama mmg puas hati

[…] Minyak Wangi Yang Sedap Dari The Body Shop […]

Ha ah.. mmg wangi dan tahan lama minyak dari thebody shopp. suka beli brangan makeup disitu

aku jarang pakai minyak wangi.

pakai bedak aje selalu.

haha

Dah lama tak beli minyak wangi dekat Body Shop.... Dulu masa awal-awal kahwin rajin juga melaeat ke premis Body Shop... Bila dah ada anak ramai ni, beli minyak wangi yang nampak dekat depan mata masa bawa anak-anak jalan ke Shopping Complex...

dulu2 beli white musk. zaman budak dulu la. skrg tak pakai. tak tahu kenapa mmg tak tahan bau perfume.

Killa ada bagi black musk perfume kepada encik tunang as hantaran.. sampai hari ni dia masih pakai.. best sangat !

ramai yang gemar white musk ni tapi bukan saya. memang spesis tak suka akan bau-bauan ini. rasa pening dan meloyakan.

kalau wangian tu kena dengan citarasa takpela. lain orang lain citarasanya. white musk memang wangi berbaloi lah tahan lama pula tu.

Wife tengah pregnant tak leh pakai minyak wangi sekarang. Selalu juga beli miyak wangi dari body Shop ni

Kali terakhir pakai masa lepas kahwin dulu hehehe.

masa belajar2 dulu mmg rajin g try perfume kat body shop ni..white musk best

Maznee pakai red msuk perfume oil

Bau di wangi dan tahan lama

Bagus juga minyak wangi body shop ni

Mama pernah pakai minyak wangi body shop

Memang bagus

Sebab bau dia tahan

Cuma tak pakai selalu

Nanti cepat habis

nak pakai minyak wangi kena pastikan halal dan tiada bahan kimia berbahaya

sebab meresap dalam kulit

bahaya

minyak wangi yang memang tahan..cuma duit poket jak yang tak tahan..sebab bila beli bukan seorang yang guna..ahahaha

Minyak wangi pun ada banyak jenis kan

ada EDT

EDP

harga pun berubah

aah, kalau edt biasa untuk lelaki. kalau edp untuk perempuan..

haha kan.. kalau ori memang cepatla habis duit.

mana2x perfume semua ada bahan kimia.. better spray kat kain dari kulit..

pakai je selalu kak.. saya pakai hari2x dua bulan baru habis.. hahaha

nak try la nanti. banyak sangat perfume. semua wangi2x..

zaman muda remaja dulu
selalu juga guna the body shop punya personal care
suka bau dia, wangi sangat!
tapi perfume tak penah cuba

Last try perfume bodyshop ni tahun 2007. Pehhh dah 10 tahun rupanya. Kadang bila lalu sebalah outlet diorang, tergerak hati juga nak masuk tengok kot-kot buleh beli buat hadiah kat wife ke. Tapi bila tang promoter dia makeup tak hengat donia, sambil duk bergosip terus batalkan hajat. Maybe next time boleh try kat JJ pulak hehe.

Dulu pernah jugak guna minyak wangi keluaran Body Shop. White musk nama dia. Sekali beli, bukan sebotol. Sebab cepat habis. Hehehehe...

bau perfume body shop memang sedap2 dan tahan lama..
dan yang paling penting sesuai untuk kulit sensitif.. x de gatal2 pakainya..

memang sangat sedapp baunya.. hehe

Oh tak pernah try pulak. Natural rupenya. Nanti nak kene try la.


EmoticonEmoticon